Het ontstaan van TABANAA

TABANAA is ontstaan uit een gedeeld verlangen om reizen toegankelijk te maken voor mensen met zorgbehoeften. Het is opgericht door een team van gepassioneerde individuen met diverse achtergronden. Hilde Bosmans (een experte in zorgvastgoed), Geert Wets (een professor aan de Universiteit Hasselt gespecialiseerd in mobiliteit en spin-offs) en Peter Geurden (een hospitality expert), hebben samen de basis gelegd voor TABANAA. Het team achter TABANAA heeft diepgaande ervaring in de zorg- en hospitality industrie, waardoor ze zowel de unieke behoeften van zowel gasten als accommodaties begrijpen. 

De missie van TABANAA


TABANAA (wat omhelzing betekent in het Arabisch) is een reisbelevingsformule, inspiratieplatform en bloeiende community die mensen met elkaar verbindt. De missie van TABANAA is om iedereen met zorgbehoeften een unieke reiservaring te bieden, waarbij gasten, accommodaties en partners met elkaar verbonden worden.

We streven ernaar toerisme inclusiever te maken en zo een bijdrage te leveren aan een inclusievere maatschappij. Wereldwijd ervaren maar liefst 1,3 miljard mensen een (onzichtbare) beperking (WHO, 2023), naast hun families die ook worden beïnvloed. TABANAA erkent het belang van deze gemeenschap en zet zich in om reizen voor iedereen mogelijk te maken, ongeacht hun unieke zorgbehoeften. 

Welcome Element

Voor wie?

TABANAA zet zich in voor zowel reizigers met specifieke zorgbehoeften als voor accommodaties en organisaties in de toeristische en kennissectoren. We richten ons op verschillende groepen, met duidelijke ondersteuning voor elk.

We ondersteunen individuele reizigers, waaronder mensen met een beperking, senioren, en families met zorgafhankelijke leden. Ons doel is om hun reiservaringen zo toegankelijk, veilig en comfortabel mogelijk te maken door middel van aangepaste voorzieningen en inclusieve diensten.

We ontzorgen uitbaters van accommodaties door hen te helpen zich voor te bereiden op het ontvangen van reizigers met uiteenlopende zorgbehoeften. Dit omvat het aanpassen van faciliteiten, bieden van advies over toegankelijkheid en het ontwikkelen van gastvrije diensten die voldoen aan de verwachtingen van deze reizigers.

Wij werken samen met lokale overheden en toeristische organisaties die hun bestemmingen toegankelijker willen maken. Dit kan gaan om het ontwikkelen van toegankelijke routes, het aanpassen van publieke voorzieningen of het bevorderen van inclusief toerisme in de regio.

TABANAA werkt samen met diverse belangenorganisaties, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor inclusie en toegankelijkheid. Gezamenlijk streven we ernaar om toerisme toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun zorgbehoeften.

Zo zorgen we samen voor een inclusief toerisme, waarin iedereen de mogelijkheid heeft om zorgeloos te reizen.

De zorgbutler.
At your service.


Altijd één direct contact voor al je vragen. Indien je hiervoor gekozen hebt, neemt onze zorgbutler, na je aanvraag, contact met je op en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt: van je online boeking en aankomst tot en met het regelen van gekwalificeerd zorgpersoneel.

  • Telefonisch contact.
    De zorgbutler service neemt na de reservatie binnen 2 dagen telefonisch met je contact op om het nodige te bespreken.

  • Extra helpende hand.
    Indien nodig wordt gekwalificeerd zorgpersoneel en hulpmateriaal voorzien.

  • Gedetailleerde briefing.
    Je ontvangt een vakantieplan, de accommodatie waar je verblijft ontvangt een hotelbriefing en het verplegend personeel (en/op andere zorgpartners) ontvangt een zorgbriefing.

FAQ: Ik ga op reis en ik neem mee...

Wat kost het gebruik van de zorgbutler?
Wanneer je kiest voor het gebruik van de zorgbutler betaal je hiervoor €15 per nacht voor de kamer waarvoor de zorg aangevraagd werd. Bij annulering wordt er 1x €15 annuleringskost gevraagd voor de zorgbutler. De reguliere kost voor de toegediende zorgen blijft hetzelfde als wanneer je thuis behandeld zou worden. Heb je extra hulpmiddelen of zorgen nodig? Raadpleeg dan jouw mutualiteit voor meer info omtrent terugbetalingen.
Moet ik steeds gebruik maken van de zorgbutler als ik een specifieke zorgvraag heb?
Nee, je bent niet verplicht om altijd gebruik te maken van de zorgbutler. Als je enkel beperkte informatie wilt doorgeven, zoals dieetwensen of andere eenvoudige verzoeken, kun je dit gewoon via de opmerkingen bij je reservatie doen, zonder extra kosten.

De zorgbutler is bedoeld voor situaties waarin je ter plaatse extra zorg nodig hebt. Je betaalt alleen voor de zorgbutler als je deze service aanvinkt bij je reservatie. Voor eenvoudige informatie hoef je dus geen zorgbutler te gebruiken en worden er geen extra kosten in rekening gebracht.
Kan ik zonder credit card wel nog steeds een reservering maken?
Mocht je niet in het bezit zijn van een credit card, kan je de reservatie voltooien door het betalen van een voorschot via overschrijving.
Kan ik een terugbetaling voor het verblijf krijgen bij mijn mutualiteit?
De mutualiteit geeft een terugbetaling voor de toegediende zorgen en de daartoe in aanmerking komende hulpmiddelen. Voor het verblijf kan je (nog) geen terugbetaling krijgen.
Wat als mijn verblijf niet kan doorgaan om wille van onverwachte omstandigheden zoals ziekte?
Als je verblijf niet kan doorgaan door onverwachte omstandigheden, zoals ziekte, kun je annuleren volgens de geldende annuleringsvoorwaarden. Voor extra zekerheid raden wij aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt in veel gevallen kosten die voortkomen uit onvoorziene situaties zoals ziekte, en biedt extra bescherming mocht je je verblijf op het laatste moment moeten annuleren.

Let op: de annuleringsverzekering is een aparte optie die je zelf bij het boeken dient te selecteren.
Met welke organisaties werkt TABANAA samen voor het verlenen van de zorg in de kamer?
TABANAA doet beroep op een grote verscheidenheid aan professionele organisaties voor het organiseren van kwalitatieve zorg op maat. Dit kan variëren afhankelijk van de regio waarin je verblijft. Indien je graag op voorhand weet welke organisatie betrokken zal worden in jouw zorg, kan dit vermeld worden in jouw zorgplan.
Wat als ik van de zorgbutler een vakantieplan ontvangen heb maar dit tijdens het verblijf wens te wijzigen? Kan dat?
Ja, het is mogelijk om je vakantieplan tijdens je verblijf te wijzigen. Het vakantieplan bevat alle details over de zorg en diensten die je hebt geboekt. Als je wijzigingen wilt aanbrengen, kun je contact opnemen met de juiste dienstverlener, afhankelijk van de wijziging die je wilt doorvoeren. In het vakantieplan staan alle contactgegevens van de verschillende partners die verantwoordelijk zijn voor specifieke diensten.

TABANAA fungeert als facilitator. Dus als je ondersteuning nodig hebt bij het vinden van de juiste contactpersoon, kun je ons altijd bereiken voor hulp. Zorg ervoor dat je het vakantieplan bij de hand hebt, zodat je snel de juiste contactgegevens kunt vinden voor de dienst die je wilt aanpassen.
Arrow Image