Over TABANAA

TABANAA (wat omhelzing betekent in het Arabisch) is een reisbelevingsformule, inspiratieplatform en bloeiende community die mensen met elkaar verbindt.

Het ontstaan van TABANAA

TABANAA is ontstaan uit een gedeeld verlengen om reizen toegankelijk te maken voor mensen met zorgbehoeften. Het is opgericht door een team van gepassioneerde individuen met diverse achtergronden. Hilde Bosmans, een experte in zorgvastgoed, Geert Wets, een professor aan de Universiteit Hasselt gespecialiseerd in mobiliteit en spin-offs en Peter Geurden, een hospitality expert, hebben samen de basis gelegd voor TABANAA. Het team achter TABANAA heeft diepgaande ervaring in de hospitality industrie, waardoor ze zowel de unieke behoeften van zowel gasten als accommodaties begrijpen. 

De missie van TABANAA

De missie van TABANAA is om iedereen met zorgbehoeften een unieke reiservaring te bieden, waarbij gasten, accommodaties en partners met elkaar verbonden worden. We streven ernaar toerisme inclusiever te maken en zo een bijdrage te leveren aan een inclusievere maatschappij. Wereldwijd ervaren maar liefst 1,3 miljard mensen een (onzichtbare) beperking (WHO, 2023), naast hun families die ook worden beïnvloed. TABANAA erkent het belang van deze gemeenschap en zet zich in om reizen voor iedereen mogelijk te maken, ongeacht hun unieke zorgbehoeften. 

Welcome Element

Voor wie?

TABANAA verwelkomt een diverse groep belanghebbenden, waaronder accommodaties, individuele reizigers, lokale overheden, liga’s en belangenorganisaties, evenals partners die streven naar inclusief toerisme.

We bieden ondersteuning aan individuele reizigers, accommodaties en partners om een inclusieve omgeving te creëren. Dit omvat het aanpassen van faciliteiten voor reizigers met zorgbehoeften, investeren in toegankelijk toerisme en samenwerken met organisaties die streven naar een inclusievere maatschappij.

Onze partners delen onze visie en werken samen met ons om reizen voor iedereen mogelijk te maken, ongeacht hun unieke zorgbehoeften.

De zorgbutler.
At your service.


Altijd één direct contact voor al je vragen. Onze Zorgbutler neemt, na je aanvraag, contact met je op en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt: van je online boeking en aankomst tot en met het regelen van gekwalificeerd zorgpersoneel.

  • Telefonisch contact.
    De zorgbutler service neemt na de reservatie binnen 2 dagen telefonisch met je contact op om het nodige te bespreken.

  • Extra helpende hand.
    Indien nodig wordt gekwalificeerd zorgpersoneel 
en hulpmateriaal voorzien.

  • Gedetailleerd zorgplan.
    Je ontvangt een zorgplan, het hotel ontvangt een briefing en het verplegend personeel ontvangt een zorgbriefing.

FAQ: Ik ga op reis en ik neem mee...

Wat kost het gebruik van de zorgbutler?
Wanneer je kiest voor het gebruik van de zorgbutler betaal je hiervoor €15 per nacht voor de kamer waarvoor de zorg aangevraagd werd. Bij annulering wordt er 1x €15 annuleringskost gevraagd voor de zorgbutler.De reguliere kost voor de toegediende zorgen blijft hetzelfde als wanneer je thuis behandeld zou worden. Heb je extra hulpmiddelen of zorgen nodig? Raadpleeg dan jouw mutualiteit voor meer info omtrent terugbetalingen.
Moet ik steeds gebruik maken van de zorgbutler als ik een specifieke zorgvraag heb?
Je bent uiteraard niet verplicht gebruik te maken van de zorgbutler. Indien je slechts enkele zinnetjes info dient door te geven, zoals bijvoorbeeld dieetwensen, kan dit ook via opmerkingen in de reservatie. Enkel wanneer er specifieke zorghandelingen nodig zijn of uitgebreide informatie dient doorgegeven te worden, raden wij aan wel van de zorgbutler gebruik te maken.
Kan ik zonder credit card wel nog steeds een reservering maken?
Mocht je niet in het bezit zijn van een credit card, kan je de reservatie voltooien door het betalen van een voorschot via overschrijving.
Kan ik een terugbetaling voor het verblijf krijgen bij mijn mutualiteit?
De mutualiteit geeft een terugbetaling voor de toegediende zorgen en de daartoe in aanmerking komende hulpmiddelen. Voor het verblijf kan je (nog) geen terugbetaling krijgen.
Wat als mijn verblijf niet kan doorgaan om wille van onverwachte omstandigheden zoals ziekte?
Een verblijf dat via TABANAA gereserveerd werd, kan kosteloos worden geannuleerd tot 3 dagen voor de dag van aankomst. Indien je 3 dagen of minder voor de dag van aankomst annuleert, betaal je de kosten voor de eerste nacht en €15 voor de zorgbutler, mocht je hiervan gebruik maken. Je kan gebruik maken van een annuleringsverzekering.
Met welke organisaties werkt TABANAA samen voor het verlenen van de zorg in de kamer?
TABANAA doet beroep op een grote verscheidenheid aan professionele organisaties voor het organiseren van kwalitatieve zorg op maat. Dit kan variëren afhankelijk van de regio waarin je verblijft. Indien je graag op voorhand weet welke organisatie betrokken zal worden in jouw zorg, kan dit vermeld worden in jouw zorgplan.
Wat als ik van de zorgbutler een zorgplan ontvangen heb maar dit tijdens het verblijf wens te wijzigen? Kan dat?
Bij het opstellen van het zorgplan wordt er rekening gehouden met je activiteiten. Mocht er omwille van dringende redenen toch een aanpassing nodig zijn tijdens het verblijf, is het wel mogelijk eventuele aanpassingen aan te vragen. Dit doe je best tijdens de kantooruren en is afhankelijk van beschikbaarheden en mogelijkheden.
Arrow Image